Houten gedeelte geïntegreerd in woning

Het is een mooie verschijning, deze villa waar het houten gedeelte werd geïntegreerd. Deze gezinswoning in landbouwgebied is nu volledig afgewerkt. Tim Building verzorgde de winddichte ruwbouw (fundering, muren, welfsels, gevelsteen, …). De bewoners kozen ervoor om samen te werken met een eigen architect, Dennis Vermariën. De afwerking van de daken en houten gevelbekleding werd uitbesteed. 

Afspraken over budget nagekomen

Niels Kennes: “Ik ben tevreden van de samenwerking met Tim Building. Alles is volgens de afspraken verlopen. Het team hield zich aan de afgesproken budgetten en planning. Dat is op zich al een belangrijk gegeven.” Hij vervolgt: “De communicatie met Tim Building ging vlotjes. Ze waren altijd bereikbaar, we overlegden ook via social media zoals WhatsApp.”

Klassieke bouwstijl

Over hun villa heeft het trotse gezin niets dan lof. “Het is qua comfort een hele stap vooruit. Daar ben ik heel tevreden over,” zegt de bewoner van deze woning in een redelijk klassieke bouwstijl. “Een woning die heel ruim en tegelijk licht aanvoelt.”

Gevel in verbeterde oude paapsteen

De gevelsteen is een verbeterde oude paapsteen KBM in rijnvorm. Het betreft een mengeling K105. Het is dus een nieuwe steen, maar heeft de look van een recuperatiesteen.

Woning in agrarisch gebied Kontich

Onder het hellend dak is er ruimte voor de slaapkamers, badkamer & bureauruimte. Het volume onder het plat dak wordt als leefruimte gebruikt (keuken, eetkamer, living). De vorm van de woning is atypisch aangezien de woning gelegen is in waardevol agrarisch gebied en ingepast moest worden in het landelijk karakter van de omgeving.