Bouwen met Tim Building is bouwen in vertrouwen. Dat vertrouwen zit hem ook in onze mensen. Ze zijn allemaal een krak in hun vak en zorgen ervoor dat je woning ook echt je droomwoning wordt. Maar wie zijn die mensen die steeds voor jouw bouw klaarstaan? Maak kennis met Norman, Ludwig en Greg.

Norman ‘Norre’: “Ik heb altijd in de bouw willen werken, en daar heb ik nog nooit spijt van gehad”

Norman is sinds 2021 in dienst bij Tim Building en mag zich sinds 2023 ook ploegbaas noemen. Als vaste metser in de ploeg van Greg kreeg hij de kans zich op te werken als ploegbaas. Met de ondersteuning van onze projectleider Patrick, levert hij met zijn ploeg van drie metsers prachtige droomwoningen op.

“Ik heb altijd al in de bouw willen werken, en daar heb ik nog nooit spijt van gehad. Ik vind het ook altijd een mooi moment om het eindresultaat te zien van de bouw. Dat doet toch wel iets met je. Het is ook altijd heel fijn werken bij Tim Building; er is een hele familiale sfeer in de firma. Ik krijg de vrijheid om de bouw met het team te volbrengen en we krijgen daar ook de juiste ondersteuning bij. Dat maakt ook dat ik dit heel graag doe.”

“Hoe een goede ploegbaas eruitziet? Dat maakt niet zo veel uit. Een goede ploegbaas moet wel goed mensen aansturen, stressbestendig zijn, graag buiten werken (ongeacht de weersomstandigheden), handig zijn en tegen een stootje kunnen.”

“Als ik een bouwstijl moet kiezen, dan is het toch wel de hoevestijl. Ik vind dat rustieke heel mooi en vind het leuk om met de boogjes bezig te zijn die toch wel eigen zijn aan die hoevestijl. Het is dus ook omdat ik het zelf heel leuk vind om te doen dat ik deze kies.”

Ludwig: ons manusje van alles

Ludwig is al sinds 2018 in dienst bij Tim Building. Hij is metser, maar ook ons manusje van alles. Als er materiaal nodig is dan zorgt hij daar met veel plezier voor. Maar hij staat ook mee op de werf om te helpen met de voorbereidende werken.

“Ik zorg er eigenlijk voor dat al het materiaal dat de ploegen nodig hebben klaar staat in het magazijn, maar ik sta ook mee op de werf. Mortel maken, stenen zagen en klaarleggen, maar ook de opbouw en afbraak van de stellingen behoren tot mijn takenpakket. Bij de opstart van een nieuwe werf ga ik de bouw mee uitzetten, en zorg ervoor dat er werfhekken met spandoeken rond de werf staan zodat alles klaar staat voor de gasten om eraan te beginnen. En uiteraard zorg ik er ook voor dat achteraf alles netjes opgekuist achterblijft.”

“De meeste metsers kiezen vaak voor die hoevestijl, maar ik vind dat eigenlijk wat ouderwets. Ik begin die moderne blokken van tegenwoordig eigenlijk veel liever te zien dan die pastoriestijl. Geef mij maar die moderne huizen met een plat dak, die zijn altijd heel schoon.”

“Ik vind het leuk werken bij Tim Building. Het is overal hard werken, maar hier is dat altijd heel aangenaam. Het zijn ook allemaal harde werkers, wat veel doet aan de sfeer op de werf."

Greg: “in het eerste leerjaar wist ik al dat ik in de bouw wou werken.”

Greg (of Gregory) is al sinds 2019 in dienst als ploegbaas bij Tim Building. Hij is een echte krak in zijn vak, is heel perfectionistisch en is – voor zijn jonge leeftijd – een ploegbaas met meer dan genoeg drive en ervaring om van elk project een pareltje te maken.

“Het bouwen zit bij ons wel in de familie: mijn twee grootvaders stonden allebei in de bouw. Ik heb in het eerste leerjaar al tegen mijn moeder gezegd dat ik in de bouw wou werken, en kijk nu.”

“We starten de dag altijd met het laden van de camionette in het magazijn, dan bespreken we samen met de werfleider de aandachtspunten en vertrekken we naar de werf. Daar zet ik als ploegbaas dan de gasten aan het werk. De technische vlakken neem ik dan weer zelf voor mijn rekening.”

“Ik vind de moeilijkste dingen altijd het leukst: zo van die tralaliekes waar je hard bij moet nadenken. Het is dan ook belangrijk dat je in de bouw fijn bent in het ruwe werk, en een fijne motoriek hebt. Vandaar ook dat ik de oude pastoriestijl – of hoevestijl zoals dat ook genoemd wordt – heel fijn vind. De boogjes en kantjes die daarbij horen vind ik altijd heel leuk om te doen.”

Lees: Metselwerk, topwerk tot in de kleinste voeg

“Werken bij Tim Building is hard werken, maar het is altijd plezant. Dat maakt ook dat de dag zo om is. Het doet natuurlijk ook veel dat Tim zelf ook nog jong is, we zitten in dezelfde generatie en dat is wel leuk werken zo.”

Bewonder je graag onze metsers en ploegleiders van dichtbij? Neem dan vrijblijvend contact op met Tim Building. Onze talenten zetten met veel plezier jouw droomhuis in elkaar!