Hoe je woning verduurzamen bij een verbouwing?

Duurzaam renoveren is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn tegenwoordig heel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Denk maar aan de epc-waarde en de optie om zonnepanelen te leggen. Ga je verbouwen en wil je een duurzame (t)huis? Dan geven we je hier graag mee wat je moet weten. 

In dit artikel lees je ook de veranderingen in de bouwsector.

Je woning verduurzamen met zonnepanelen

Zonnepanelen blijven een goede optie om je huis te verduurzamen. Je wekt zelf de stroom op die je nodig hebt waardoor je minder stroom van het net nodig hebt. Als je dat dan nog eens combineert met een thuisbatterij, ben je een pak voordeliger af. Want zo slaag je de opgewekte stroom op om ’s avonds te gebruiken. 

Een andere mogelijkheid dan een thuisbatterij is een (hybride) warmtepomp. Deze werkt dan samen met je cv-ketel wanneer het te koud is. Maar ook een volledig elektrische warmtepomp is tegenwoordig standaard in een nieuwbouw. Zo heb je op een duurzamere manier warm water én een warm huis.

Investeer je in combinatie met zonnepanelen ook in het verwijderen van asbest in het dak? Dan krijg je van de overheid ook nog een premie. Hoe dat juist in zijn werk gaat lees je hier.


Je woning verduurzamen met isolatie

Veel huizen verliezen hun warmte via de muren, het dak en de vloer. Door deze juist te isoleren zorg je ervoor dat de warmte langer binnen blijft en je dus minder verbruikt. Dat is goed voor de portemonnee. Maar dat is niet het enige. Door goed te isoleren zorg je ook voor minder geluidsoverlast, een waardevermeerdering, en het is ook nog eens milieubewust. 


EPC-waarde verbeteren door te isoleren

Een van de belangrijkste manieren om je EPC-waarde te verbeteren is door dakisolatie te leggen. Warmte stijgt en verlaat je huis via het dak, maar met goede isolatie hou je deze warmte net binnen. Hiermee spaar je heel wat energie uit en dat is voordelig voor je EPC-attest. Hetzelfde geldt voor de muren. Hoe beter deze geïsoleerd zijn, hoe beter je EPC-waarde is.

Lees hier meer over isoleren.

Klaar om te verbouwen?

Dan staat het team van Tim Building voor je klaar! Contacteer ons gerust voor je (ver)bouwplannen. Zo maken we van jouw woning een duurzame thuis.