Duurzaamheid troef, zelfs op weg naar de werf!

Wist je dat we bij Tim Building al jaren inzetten op duurzaamheid?

Vragen zoals: “Hoe kunnen we onze groene missie bestendigen?”, “Waar kunnen we nog aan werken?”, “Wat kunnen we doen om het begrip duurzaamheid nog te verbreden?” en meer. Die stellen we ons regelmatig. En dat al voor we voet op de werf zetten.

Daarom besloten we onlangs om te investeren in twee nieuwe voertuigen die ons - letterlijk - op weg kunnen helpen. Die zullen we inzetten om ons bouwmateriaal mee te vervoeren enerzijds, maar ook om onze mensen op de werf te krijgen. We vertellen je er graag meer over!

Meer weten over onze duurzaamheidsmissie? Lees er hier alles over! 

Makkelijk van en naar de werf 

We bouwen aan je (t)huis met degelijk materiaal. Dat is logisch. Dat materiaal moet - samen met onze bouwploegen - ook op de werf raken. En waarom zouden we dat proces van magazijn tot werf niet kunnen verduurzamen?

Carpoolen deden we al een hele tijd. Elke ochtend vertrekken we met de verschillende bouwploegen tot op de werf. Geen 5 aparte auto’s - wel 1 camionet per werf met materiaal en mensen.

Enkele van onze camionetten waren echter aan vervanging toe. Daarom ruilden we ze in voor nieuwe modellen. We kozen voor betrouwbare Mercedes Sprinter 517 CDI-camionet: degelijk, comfortabel genoeg en met heel wat laadruimte om onze materialen in te bewaren. Een duurzame investering waar we ongetwijfeld nog een hele tijd iets zullen uithalen!

We houden het graag lokaal in Lier, Lint en omstreken! 

Lokaal is the place to be! Bij Tim Building pleiten we ervoor om geen verre afstanden af te leggen om te werken of om bouwmaterialen te halen. Sterker nog: we laten ons graag ondersteunen door handelaars en partners in de buurt, we werken liefst in en rond Lier én we doen geen onnodige verplaatsingen - zo proberen we om onze uitstoot zoveel mogelijk te beperken, en om ons steentje bij te dragen aan de plaatselijke economie.

Duurzaamheid: meer dan een modewoord 

Bij Tim Building zien we zien als meer dan enkel ‘groen’ werken. Duurzaamheid zit onlosmakelijk verbonden met ons DNA. Voor ons houdt het woord in dat we op een zo respectvol mogelijke manier voor mens en planeet bouwen aan jouw droomwoning.

Bouwen doen we  altijd met technieken, materialen en toepassingen die niet alleen zo milieuvriendelijk mogelijk zijn, maar waarvan we ook zeker zijn dat ze jou een plek opleveren waarvan je binnen 20, 30 of 40 jaar nog even hard geniet als vandaag

Je laten inspireren? Neem een kijkje bij onze realisaties  

Samen bouwen aan jouw (t)huis? 

Helemaal overtuigd om ook met jouw bouw-  en/of renovatieplannen naar ons te stappen? Dat horen we natuurlijk graag! We ontvangen je graag bij ons op kantoor om verder te bespreken hoe we van jouw bouwdromen de werkelijkheid kunnen maken. Tot binnenkort? ;-)

Neem contact op met Tim Building!