5 gouden tips voor jouw renovatie en verbouwingen in Lier en omstreken

Prachtige panden genoeg te vinden in Vlaanderen! Echter vaak wél dringend toe aan wat tender love and care in de vorm van renovatiewerken. Zo blinken ze weer uit. En renoveren mag dan wel eng lijken, het loont op het einde van de rit zeker de moeite - al kan een mooie dosis avontuur niet ontbreken. Geen nood: opdat jij jouw renovatie zo soepel mogelijk kan laten verlopen, geven onze experts je vast  deze gouden tips om van die van jou een écht een succes te maken.

Renovatieplannen? Neem contact met ons op!

Verbouwen of renoveren? Doe het meteen goed

Gefaseerd renoveren of direct de grote middelen inzetten? Wij raden je aan om voor het laatste te kiezen. Hoewel je bij gefaseerd renoveren de kosten kan spreiden, duren de werken dan een pak langer.

Bovendien kan het je renovatie goedkoper lijken wanneer de kosten gespreid worden, maar is hij dit niet noodzakelijk. Meer nog: gefaseerd renoveren komt in de praktijk vaak net duurder uit. Absoluut te vermijden dus.

Meteen de hele woning renoveren heeft dus echt zijn voordelen. Het betekent niet alleen uiteindelijk minder betalen, het betekent ook op korte termijn van een volledig afgewerkte woning kunnen genieten. Luxe en comfort wachten dus snel op je! Bezin best eer je begint - een stelling die meteen ook aansluit bij ons volgende punt.

Professioneel inzicht en advies nodig? Contacteer Tim Building!

Een woning renoveren? Dat doe je met een renovatieplan

Oké, je wil je woning dus renoveren. En natuurlijk wil je meteen van start gaan. Weg met die keuken en badkamer, welkom aan de nieuwe ramen en deuren. Het kan niet snel genoeg vooruit gaan en iedere stap is er eentje, toch? Maar vormen al die enthousiaste werkzaamheden samen ook een mooi geheel? Met een plan op maat kan je dààr alvast zeker van zijn.

Want pas dan kan je succesvol renoveren, én…

  1. Het overzicht bewaren voor een harmonieus afgewerkte woning
  2. De technische aspecten die in te plannen zijn in kaart brengen
  3. Je eigen wensen en noden vastleggen voor jouw absolute droomhuis
  4. Je budget bewaken én een reserve voorzien (!)
  5. Zorgen voor een esthetisch mooie woning waar je een leven lang kunt van genieten!

Wil je écht niets over het hoofd zien? Aannemer in Lier Tim Building geeft je advies op maat en inspireert je alvast met voorbeelden van eerdere realisaties van renovaties in Lier.

Onaangename verrassingen vermijden? Reken op Tim Building!

Op zoek naar een duurzame aannemer in Lier?

Duurzaam en energiezuinig? Gelukkig zijn dat geen loze begrippen meer in de 21ste eeuw! Daarom kan jij voor jouw renovatiewerken - als ze energiezuinig en duurzaam verlopen toch- rekenen op subsidies. Zulke groene wijzigingen brengen jou dus én financiële voordelen én ze zijn ook nog eens een mooie bijdrage aan het milieu. Win-win!

Subsidies aanvragen echter? Tijdrovend. Begin er daarom tijdig mee. Maak je bij aanvang van je renovatie in Lier al goede keuzes? Dan verdienen die investeringen zichzelf terug! Een warmtepomp? Zonnepanelen? Degelijke isolatie? Tim Building toont je de mogelijkheden.

Jouw woning duurzaam renoveren in Lier en omstreken? Laat Tim Building je helpen!

Een woning renoveren of verbouwen? Ja, en mét aandacht voor je budget!

Een visie op jouw renovatie in Lier heb je al, een plan ook, dan volgt nu het opmaken van het budget. Een spannende en uitdagende stap, zoveel is zeker!

Pas als je zeker weet wat je juist wil doen, kan je een nauwkeurig budget opstellen en hiervoor de nodige leningen aanvragen. Tim Building helpt je graag met het in kaart brengen van onvoorziene kosten. Zo nemen we voor jou de laatste financiële obstakels weg en kan jij al beginnen dromen van je gerenoveerde woning! De renovatie moeten stoppen omdat het geld op is? Dat wil je absoluut vermijden.

Waar hou je best rekening mee bij het opmaken van je budget?

  1. Je eigen inbreng aan kapitaal
  2. Het bedrag van de premies waar je recht op hebt
  3. Het bedrag van de renovatielening die je kan aangaan

Voorzie daar nog een marge van 10 tot 15%, en je zit helemaal goed om samen met Tim Building jouw droom waar te maken!

Geen verrassingen in jouw budget? Laat je adviseren door Tim Building.

Tim Building: jouw expert voor renovatie- en verbouwingswerken in Lier

Ben je gezegend met een stel handige werkhanden, dan kan je een deel van de renovatiewerken zelf uitvoeren. Het bespaart je dan ook kosten, als je er de nodige tijd en zin voor kunt vinden natuurlijk. Voorbereidingswerken, afbreken en uitbreken, puin ruimen… Dat zijn bijvoorbeeld allemaal zaken die je zelf kan doen!

En voor de grotere, technische en ingrijpende werken? Doe gerust beroep doen op de experts van Tim Building. Als je de kost van een expert namelijk afweegt tegen de tijd die je bespaart en de problemen achteraf die je vermijdt, dan zie je snel dat dit het beste idee is!

Veiligheid, zekerheid en vertrouwen: dat zijn alvast dé waarden waar je bij Tim Building op kan rekenen! Komt daar nog bij dat je op de afgesproken opleverdatum een woning krijgt die volledig professioneel is afgewerkt - en het plaatje is compleet!

En last but not least: Tim Building werkt altijd met dekkende contracten zonder kleine lettertjes. Als dat geen geruststellende gedachte is!

Sta je te popelen om aan jouw verbouwing of renovatie te beginnen? Neem contact op!