Het mentortraject van Tim Building

Dat de sfeer er goed inzit bij Tim Building wisten we al. Om de nieuwe krachten niet enkel een warm onthaal, maar ook een degelijke opleiding aan te bieden, startte Tim Building afgelopen maand met een mentortraject.

Onze meewerkende ploegbazen zijn rasechte stielmannen. Ze hebben jarenlange ervaring in de bouw op de teller en zodoende een immense bagage aan vakkennis. Dat wil echter niet zeggen dat ze daarom ook meteen over de noodzakelijke vaardigheden beschikken om deze expertise aan anderen over te brengen. Bouwen is een kunst, het vak aanleren is een andere kunst.

In de mentoropleiding leren onze bouwtalenten de kneepjes van het vak om jonge werkkrachten of recente medewerkers degelijk op te leiden op de werkvloer.

Een degelijke training zorgt voor goede trainers

Binnen het kader van duaal leren is deze opleiding vanuit onderwijsinstellingen vaak een verplicht nummer om de taak van stagebegeleider te mogen uitoefenen. Als gecertificeerd mentor mag je binnen het bedrijf ook zelf Bedrijfsinterne Opleidingen geven. Dit niet enkel aan nieuwkomers binnen het bedrijf, maar ook aan je collega's.

Tim Building koos voor de Klassikale Mentoropleiding van Opleidingscentrum Act Now. Ploegbazen Marc, Greg en Mario waren als eerste aan de beurt. Het doel van de opleiding tot mentor is om de werknemers die hun sporen in het vak al verdiend hebben, de gelegenheid te bieden deze informatie en ervaring te laten doorstromen binnen het bedrijf. Zo blijft de kennis en de know-how van het voltallige team up-to-date en is het bedrijf weerbaar voor de arbeidsmarkt van morgen.
Daarnaast zit er ook heel wat psycholische kracht in het hebben van een mentor: het is een soort peterschapdat iedere nieuwkomer een ruggesteuntje geeft. En we weten allemaal dat tevreden werknemers met plezier goed werk leveren én langer bij hun werkgever blijven.

Een stevige ruggesteun

In de inhoudstafel van de mentoropleiding vinden we tal van educatieve coachingtechnieken: doordacht feedback geven, positief stimuleren, motiverend spreken, instructies geven en ondersteunen, maar ook evalueren en bijsturen. Een gezonde cocktail van onderbouwde people skillsen pedagogische vaardigheden, aangedikt met de nodige motivatie, maken van een ervaren ancien een degelijke opleider.

We willen onze nieuwkomers op deze manier graag van in het begin op een fijne manier ondersteunen. Door hen een mentor aan te bieden die hen de kneepjes van het vak aanleert of hun kennis helpt te verfijnen, begeleiden we hen vlot in hun traject binnen ons bedrijf. Ons blikveld is altijd op de toekomst gericht: we hopen dat ons aanstormend talent op deze manier klaargestoomd wordt om op een dag zelf ploegbaas te worden.

Naar onze klanten toe heeft dit initiatief alleen maar voordelen. Onze ploegbazen kunnen hun jarenlange ervaring en kennis degelijk overbrengen op hun collegas, zodat hun werk alleen maar kan evolueren in positieve zin en we keer op keer pareltjes van woningen kunnen afleveren.

Bouwen in vertrouwen begint bij de basis.