Werken met een doorstrijkmortel, da’s metsel- en voegwerk tegelijkertijd!

Sneller werken, knappe resultaten en geen extra steigers meer nodig - er zijn veel redenen om te kiezen voor metselwerk afgewerkt met een doorstrijkmortel. Maar wat is een doorstrijkmortel net, en waarom is het ook voor jou een goed idee om hierin te investeren? We leggen het je graag uit!

Meer weten over ons water- en winddicht metselwerk? Ontdek er hier alles over!

Wat is een doorstrijkmortel, en wanneer gebruik je hem best?

Doorstrijken of ‘meegaand voegen’ is een metseltechniek waarbij zowel gemetseld als gevoegd wordt op hetzelfde moment. In tegenstelling tot bij het klassieke metselen, waarbij eerst de muur gemetseld wordt en daarna de voegen uitgeschraapt worden met een voegmortel, gebeuren beiden processen hier dus tegelijkertijd.

De bouwstenen worden bij doorstrijken dus ‘vol en zat’ gemetseld. De gevelsteen is dus volledig met mortsel opgevuld, maar eenmaal het metselwerk voldoende aangetrokken is, worden de stenen onmiddellijk afgewerkt tot het voegtype dat jij wil. Voor deze manier van werken heb je dus een speciale doorstrijkmortel nodig.

Deze metseltechniek wordt vaak gebruikt voor verdiept voegwerk met gladde voegen, of bij gevels met gladdere gevelstenen. Ook bij hoogbouw wordt deze methode overigens vaak gebruikt, omdat er bespaard kan worden op steigers - daarover hieronder meer.

Werken met een doorstrijkmortel is redelijk seizoensgebonden. Om optimale resultaten te behalen, worden jouw muren dus best gevoegd in de lente en in de zomer!

 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een  doorstrijkmortel?

Twee vliegen in één klap: Metselwerk wordt tijdens uitvoering mee gevoegd!

Omdat je metselt en voegt tegelijk wanneer je meegaand voegt, is je metsel- en voegwerk sneller klaar. Wie graag tijd bespaart, kan dus gebaat zijn bij het gebruik van een doorstrijkmortel.

Geen extra stelling nodig voor voegwerken

Ook handig? Op de kosten voor stellingen kan je besparen wanneer je een doorstrijkmortel gebruikt. Er is namelijk geen extra stelling meer nodig.

Je ziet onmiddellijk het eindresultaat

Wachten om het eindresultaat te zien, het is niet altijd even leuk! We snappen het. Wanneer je een doorstrijkmortel gebruikt voor je metselwerk, zie je echter onmiddellijk resultaat. Gedaan met ongeduldig afwachten dus!

Voldoening voor een mooi eindresultaat!

Doorstrijken met een aangepaste mortel brengt wel wat nieuwe technieken met zich mee voor metselaars. En net daarom geeft het extra veel voldoening om jouw metselwerk mooi af te werken met een doorstrijkmortel!

Onze metsers aan het woord

Enkele voorbeelden van metselwerk met een doorstrijkmortel

Jouw gevel binnenkort ook gemetseld met een doorstrijkmortel?

Fan van bovenstaande voorbeelden? Onze metselaars helpen jou graag met doorstrijk metselwerk op maat! Naast passend advies en prachtige resultaten mag je van ons ook een correcte prijs verwachten voor jou metselwerk. Want jou je droomhuis bezorgen - daar gaan we voor!

Neem contact met ons op

Meer nieuws ontdekken? Klik hier!